Wil je aankomende zomer op vakantie naar Spanje, maar weet je nog niet precies waar in dit zonnige land je wilt verblijven? Dan is Ibiza het overwegen waard. Jaar in jaar uit trekken talloze Nederlanders naar dit Spaanse eiland om vakantie te vieren. Als je hier nog niet eerder geweest bent, twijfel je misschien nog over Ibiza. Wij nemen deze twijfel graag weg. Daarom zetten we hier 6 redenen op een rijtje om voor een vakantie op Ibiza te kiezen.

1. Relatief dichtbij

Omdat Ibiza bij Spanje hoort en dit land behoorlijk ver van Nederland ligt, denk je misschien dat je lang moet reizen. Toch is dit niet het geval, want vanaf Schiphol is het slechts twee uurtjes vliegen. In de zomermaanden vertrekken er vrijwel iedere dag vluchten naar dit vakantie-eiland, waardoor je meerdere mogelijkheden hebt.

2. Lekker weer

Veel mensen kiezen voor Spanje als vakantiebestemming vanwege het lekkere weer. Ook op Ibiza is het vaak genieten geblazen. In de zomermaanden wordt het gemiddeld zo’n 27 graden. Doordat het lange tijd warm is op dit eiland, is ook het zeewater aangenaam. Ga je buiten het hoogseizoen op vakantie? Dan kan het iets kouder zijn op het eiland, maar toch is het ook dan vaak nog heerlijk weer.

3. Tal van accommodaties

Doordat Ibiza een populair vakantie-eiland is, vind je er talloze accommodaties. Je kunt verblijven in een hotel of appartementencomplex, maar je komt ook de nodige luxe villas op Ibiza tegen. Het voordeel van een villa is dat je veel meer privacy hebt. Bovendien beschikken veel villa’s op dit eiland over een eigen zwembad. Ben je op zoek naar Pool Villas op Ibiza? Vergeet dan niet om te vergelijken, want hierdoor kun je veel geld besparen.

4. Veel te zien en te doen

Ondanks dat Ibiza niet bijzonder groot is, is er genoeg te zien en te doen. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan hippiemarkten. Ook voor mensen die van een feestje houden is dit de perfecte vakantiebestemming. Iedere zomer weer komen er grote en bekende artiesten naar Ibiza voor een optreden.

5. Geschikt voor jong en oud

Doordat Ibiza vaak bestempeld wordt als party-eiland, zie je het misschien niet als een geschikte plek om vakantie te vieren met kinderen. Toch is dit wel het geval, want Ibiza heeft ook een rustige kant. Zo kun je in het noorden bijvoorbeeld genieten van de rustige natuur en stranden. Bovendien zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen.

6. Lekkere restaurants en leuke bars

Wil je zelf niet koken als je op vakantie bent? Dan is Ibiza een goede uitvalsbasis. Op dit eiland vind je namelijk talloze restaurants waar je heerlijk kunt eten. Daarnaast barst het op Ibiza van de leuke bars, waar je tot in de late uurtjes terecht kunt.

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen